Ésszel, szívvel... 2020. Ikrek havának spirituális mondandója...


Ésszel, szívvel...

 

2020. Ikrek havának spirituális mondandója

 

 

Ikrek idején, a tavaszvég havában, a napsugarak szétáradásával, a Nap-erők egyre magasabbra lépésével, az egyre hosszabbodó nappalok a „kint” világába „csalogatnak” bennünket. Hiszen e levegős, merkúrikus uralomban lévő Ikrek jegyben a „szelek szárnyán” az Ég felé, a Fény felé vágyunk... Ám ha túlzott levegősséggel, szelességgel, csélcsap könnyelműséggel kezdjük el habzsolni a nyárelő „ízeit”, s nem ésszel-szívvel cselekszünk akkor idővel, a Nap-erők lankadásával, komoly árat fizetünk majd a szertelen „élet-habzsolásunkért”!

 

 

 2020. május 20-án a délutáni órákban a fejünk felett haladó, az élet minden rezzenését napfényre hozó, így tudatunkat is megvilágító áldott Nap az Ikrek csillagjegybe tért éves haladási útján. Ebben a Zodiákus hónapban ezért az elevenség, a mozgékonyság és a változékonyság Levegős elemű, változó minőségű, labilis, „szeles” erői kerítenek hatalmukba bennünket. Én-tudatunkat pedig a sokoldalúság, a találékonyság, a kíváncsiság és az ötletesség ideái hatják át.

 

 

 

A nyárelő küszöbén a Nap-erők a napsugarak szétáradásával és egyre magasabbra lépésével, az egyre hosszabbodó nappalokkal a „kint” világába „csalogatnak” bennünket. Ezzel megfelelésben, mi magunk is kitörni vágyunk a korábbi, „földies”, „bikás” megszokásokból.

 

A levegő elemmel megfelelésben mi magunk is a szabadba, a „levegős” szabadságba vágyunk ebből a határokon átívelő, határokat lebontó, különféle „arcokat” öltő, határtalan erejű pusztításból - amelynek természetes módon – a „bak-szerű”, társadalmi válaszlépése a határok meghúzása és a korlátozásokat bevezetése volt. (Szaturnusz-Plútó együttállás kvadrát Ikrek Nap)

 

Vagyis most, Ikrek időszakában elemi erővel vágyunk kilépni a „ketrecből” - jelen esetben - a karantén szaturnuszi korlátozásaiból. Hiszen e levegős, merkúrikus uralomban lévő Ikrek jegyben

a „szelek szárnyán”

az Ég felé,

a Fény felé vágyunk...

 

Mert ez az évköri időszak az, amikor a Fény-erők még egy teljes hónapon át haladnak a Zodiákusban „felfelé”, hogy Ikrek havának végére elérjék legmagasabb pontjukat, a Nyári napfordulatot. 

Ekkor az emberi lélek

a Napkerékkel együtt

"kapaszkodhat" fel

a fenséges Ég „tetejére”,

hogy ott, a Természet rezdülésével együtt,

a Természet részeként ő maga is Fényesedjék...

 

 

Spirituális értelemben tehát - ez az az időszak, amikor a felhalmozott, „bikás”, tehát anyagi-pénzügyi-gazdasági javakat vagy éppen azok hiányából fakadó tapasztalatokat, amelyeket Bika havában összegyűjtött a Lélek most végre kiárassza, annak szellemi magjait szétszórja, s ezzel analógiában saját szellemi magja, azaz önmaga fényesítésére, vagyis a Tudatának a tágítására használja!

 

 Egyszóval:

Tanuljon és tanítson...

 

Ha most helyesen „cselekszünk”, akkor a korábbi időszak plutónikus pusztításának és a határokon átívelő nyomasztó, szellemi és fizikai inváziójának áldozatává váló anyagi-fizikai világunk „bikás” tapasztalata - megvilágosíthatja az elménket az eljövendőre nézve!

Így, aki szellemi magként tekint a maga mögött hagyott időszakra az most - Ikrek módjára - nemcsak tanulhat mindabból, hanem ésszerű képet is alkothat arra nézve, hogy mire is számíthatunk az elkövetkezendőkben...

 

 

 

Mindennapi életünkre lefordítva, mindez az jelenti, hogy:

bár a betegség Szaturnusz-Plútói nehézsége - egy pillanatra ugyan - oldódni látszik, ám mindeközben a másik fontos Szaturnusz-Plútó analógia, a határokon átívelő tudati és fizikai invázió - amely egyrészt a bevándorlás fizikai nyomásában, másrészt a vele kézen fogva járó ideológia nyomasztó szorításában ölt testet - cseppet sem változik. (Bak- Vízöntő Bolygók, Szaturnusz-Plútó együttállás, amihez csatlakozik a Jupiter)

 

S nem változik az anyagra, a fizikai világra, a természetre hatást gyakoroló, Bika Uránusz bomlasztó, lázító, a szokványostól messze eltérő hatása sem, amely többek között az időjárási-természeti anomáliákban, valamint a rég nem látott mértékű gazdasági-pénzügyi feszültségben ölt testet. (Bika Uránusz)

 

S ugyanígy még hosszú távon kisérik életünket a Halak Neptun elködösítő, torzító, a láthatatlanság homályba vesző, ál-filantróp ideái, s az ezekből fakadó álságos, talajvesztett, irracionális élethelyzetek. 

 

 

Vagyis Ikrek havában mindez azt jelenti, hogy ha nem az alacsony szintű Ikrek-erők szerint: szelesen, hübelebalázs módjára tengünk-lengünk a „levegőben”, hanem a Fény-erők szellemi növekedésével együtt mozogva, ésszerű, értelmes, összetett és logikus következtetésekkel világosítjuk meg elménket és életünket, úgy mi magunk is e Nap-erőkkel egylényegűen fényesedünk...

Mert ekkor a mindent látni, mindent tudni és mindent megtapasztalni akaró, merkurikus hatás alatt álló énünk ésszerűséggel gazdagodik, s a mindezidáig „begyűjtött” ismeretek és tapasztalatok a javunkat szolgálják majd!

 

Egyszóval világi polaritásunk okán - miszerint minden magában hordozza saját ellentétpárját is - ha túlzott levegősséggel, szelességgel, csélcsap könnyelműséggel kezdjük el habzsolni a tavaszvég, s a nyárelő Ikrek „ízeit”, s nem ésszel, szívvel cselekszünk, akkor csak idő kérdése, mekkora árat fizetünk majd a szertelen „élet-habzsolásunkért”. (Nap és Bak-Vízöntő bolygócsoportosulás trigonja), (Ikrek Vénusz-Merkúr kvadrát Halak Neptun)

 

Mivel Ikrek havában „hivatalosan” is megtehetjük, hogy világi életünk kereteit az előzőekhez képest egy kissé kitágítjuk, levegőssé, szabaddá tesszük, mégis vigyáznunk kell, mert az Ikrekbe lépő Nappal együtt mozogva, mosolyogva, derűvel az arcunkon vethetjük bele magunkat a nélkülözés utáni hónapokban a könnyelmű szertelenségébe. (Ikrek Nap trigon fényszöge a Szaturnusz-Plútó együttállásra)

 

Azonban a labil jegyekben álló bolygóhalmozódások miatt a felszín alatt továbbra is a bizonytalanság és talajvesztettség feszítettsége uralja az életünket. Ezért csak kellő óvatossággal és higgadtsággal vegyünk részt mind a közösségi-társasági életben, mind a mozgásban-utazásban-közlekedésben, a média és a kommunikáció zavart keltő hatásairól már nem is beszélve! (Ikrek bolygócsoportosulás kvadrát Halak bolygók)

 

 

Vagyis csak ésszel-szívvel (Ikrek Nap, Merkúr-Vénusz) és hűvös óvatossággal viseltessünk (Halak Mars kvadrát Ikrek Nap), mert bár a napsütéses órák gyarapodása egy pillanatra el is hitetik velünk hogy mindez a szertelenség, kicsapongás jól van így, ám a látszat csal... S már most - a bolygóhatásokat előrevetítve az időben - látszik, hogy ami az egyik „oldalon” a szabadság, a kiáradás szétáradó erejét jelenti, az okozza majd - hosszú távon - az újfent kialakuló problémát!

 

S a tűz-erők lankadásával, a nyár elmúltával, újfent ránk köszönt majd a korlátok, nehézségek és fájdalmak közé szorítottság... (Uránusz-Hold kvadrát Szaturnusz)

 

 

Folytatjuk Ikrek havának asztrológiai elemzésével!

 

 

 

 

https://csizio.blogstar.hu/./pages/csizio/contents/blog/95170/pics/lead_800x600.jpeg
2020. Ikrek,Asztrológia,Planétás,Spirituális bölcselet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?