Lappangó lopakodó - a szépséges Telihold valóságos arca


LAPPANGÓ LOPAKODÓ

- a szépséges Telihold valóságos arca

(2020. május 7-20. asztrológiai elemzése)

 

Csak lassan és óvatosan "mozduljunk", mert a sarkunkban "jár" a lappangó lopakodó! A betegség és vele járó nehézségek - az uránuszi lazítások ellenére - sem szűntek meg, csak "feliratkoztak” a bikás megszokásaink listájára, mint egy újabb, elviselendő tehertétel...

 

 

 

A tavasz színeiben pompázó, virágillatú, madárcsicsergős májusi nappalok és a május 7-i Telihold éjszakáinkat beragyogó fénye - valamint az elkövetkezendő Bika időszak szűk két hete - olyan illúzióba kergetnek bennünket, mintha minden rendben lenne körülöttünk...

A valóság azonban csak az, hogy a mi emberi hozzáállásunk „idomult” a vírushoz. Ez a neptuni illúzió, csak „becsapja” - más szemszögből tekintve pedig - hozzásegíti tudati funkcióinkat, elménket és gondolatainkat a pusztító járvány megéléséhez és stabil kezeléséhez. Vagyis „Bika” módjára, csak lassan és óvatosan, mert valójában a sarkunkban "jár" a lappangó lopakodó! (Bika Nap-Merkúr és Halak Neptun becsapós fényszöge...)

 

 

 

 

 

 A Bika-Skorpió Telihold hatása alatt (május 7-8.)

 

A május 7-én kulmináló, ám 8-án is erőteljesen érzékelhető Telihold idején a Skorpió Hold heves szenvedélye ütközik a Bika Nap lassú megfontoltságával miközben a tudatalattinkban ott él az elmúlás és a veszteség rémképe.

 

 

A Bika-Skorpió tengelyen egymással szembehelyezkedő konstellációban az éjjeli és nappali fővilágosítók (Hold és Nap) szembekerülésével

 

- az életnek és a halálnak,

- a természet szépségének és az elmúlás mélységének,

- az anyagi javaknak és azok mulandóságának,

- a fizikai biztonságnak, stabilitásnak valamint a bizonytalanságnak

 

az ellentétes gondolatai „táplálják” a tudat alatt megbúvó feszültségeinket.

 

 

 

 

 

 

Ám ahhoz, hogy a „bikás” stabilitásunk és biztonságérzetünk e bizonytalan élethelyzetben megmaradjon, megfontolt gondolkodásra és lassú „mozdulatokra” van szükség!  

(Telihold,Nap-Merkúr együttállás - trigon szextil fényszöge a Halak Neptunnal)

 

Hiszen a Bika-Skorpió tengelyen fekvő Telihold Neptunnal alkotott fényszögei olyan illúzióba „kergetnek” bennünket, mintha minden rendben lenne körülöttünk.

 

Ám az egymással „farkasszemet” néző - a tudatos énünket jelképező - Nap és - a tudatallattinkat és megérzéseinket szimbolizáló - Hold szembenálló feszültségének valóságos arcát „csak” az elbódító és „megrészegítő”, Halakban álló Neptun leplezi és takarja.  (Telihold trigon-szextil - Halak Neptun)

 

Vagyis a veszteségtől való félelem, valamint a biztonság- és stabilitás-keresés két arca ütközik össze a május 7-i Telihold idején, amely arra szólít bennünket, hogy nagyon nagy megfontoltsággal ugyan, de menteni kell a menthetőt!

 

A Nap-Merkúr együttállása - a Holdtól nyert feszültsége okán – az anyagi megfontolásból, illetve az anyagi veszteségektől való félelemből - azonban mégis mozdulni, kitörni, kilépni akar e helyzetből. A Neptun pedig el is bódítja a halálnak, az elmúlásnak és az anyagi veszteségnek való kiszolgáltatottságunk tudatalatti félelemeit.

 

 

 

 

Az öncélkú akarat sosem jó tanácsadó!

 

Nincs az a helyénvaló élethelyzet, amikor az egó, az öncélú, önző akarat segítő erő lehetne! Ez most sincs másképp! Azonban az amúgy is komolyan veendő Telihold erőterében a mindennapok helyes, nyugodt és stabil átélését a Vízöntő Mars individualista akarata még tovább feszíti, rombolja, „idegesíti”... (Mars-Nap kvadrát)

 

Vagyis a fejünk fölött ható Mars-Nap-Merkúr konstellácója nem hogy nem segíti közös élethelyzetünket, hanem mivel a Mars támadja a Napot - ezzel analógiában állva - folyamatos feszültségben tartott akaratával támadja a mindennapjainkat, a vezetést és a helyzet megoldásán dolgozókat egyaránt.

 

 Vagyis a Mars erőinek szeszélyes önérvényesítése, „forradalmi” tüze és hevülete, a mindenáron békétlenséget teremteni vágyása és a lázító hajlama ostromolja az amúgy is labilitásban létező, ám stabilitásra vágyó mindennapjainkat. (Vízöntő Mars)

 

A két, érzékenységéről ismert bolygó az Ikrek Vénusz és a Halak Neptun feszült kvadrát fényszöge pedig a lila ködös, ál-spirituális révületével és homályos ábrándozásával, a valóságtól való teljes elrugaszkodottságával azon van, hogy megzavarja a helyes értékítéletünket és valóság-érzékelésünket...

 

 

 

Menteni a menthetőt!

 

 

A Telihold „pillanatában” - mivel a Nap-Merkúr az „Ég magasán”, a delelőn, az úgynevezett Mc-n „jár”, azt jelzi hogy - a nehézségekből fakadó feszültségek és korlátozások ellenére (Uránusz-Szaturnusz kvadrát) is urai tudunk lenni a helyzetünknek, ha „bikás" kiszámíthatósággal, nyugalommal és megfontoltsággal gondoljuk végig teendőinket.

 

Mundán, azaz társadalomasztrológiai értelemben az Égi Jelek azt jelzik, hogy minden egyéb forradalmi hangulatú feszítés, támadás ellenére is (Vízöntő Mars- kvadrát nap-Merkúr) az ország és a válsághelyzet vezetői (Nap) intézkedéseikkel és kommunikációjukkal (Merkúr) urai e nehéz helyzetnek, tudatában vannak minden lépésüknek, s helyesen kezelik a nem szokványos élethelyzetet.

(Nap-Merkúr Trigon fényszöge a Szaturnusz-Plútóra)  

 

„Bikás” intézkedéseikkel a gazdaság stabilitását, annak lassú, kiszámolható, óvatos, jól átgondolt „megmozdítását”, az anyagi-pénzügyi-gazdasági élet „előremozdítását” tartják szem előtt. (Mc-n álló Nap-Merkúr, trigon-szextil fényszöge a betegséget jelentő, Plútó–Szaturnusz és Jupiter bolygókra)

 

 

 

 

Összegezve tehát:

 

Csak lassan és okosan!

Mert Bika Merkúr égisze alatt bár az anyagi világunkra való koncentrálás ideje jött el, ám anyagi értékeink és mi magunk is csak akkor lehetünk biztonságban, ha megértjük, hogy a helyzet mit sem változott, csak a róla alkotott képünk „javult”.

 

 A pusztító kór és vele járó nehézségek „csak” a bikás megszokásaink közé "iratkoztak fel", s mint egy újabb, elviselendő tehertétel bővítik a listát...

 

A mostani Telihold és az azt követő közel két hét Neptunnal alkotott kedvező fényszöge épp erre az illúzióra hívja fel a figyelmet! Vagyis vigyázzunk, mert a probléma nem szűnt meg, csak Halak Neptun „lágy”, „kedves” hatása ringat és bódít el bennünket egy továbbra is vészes és robbanásig feszült élethelyzetben!

 

S bár - amint erről korábban szóltunk már - az előttünk álló nyári hónapok hullámzó terhekkel és lazább keretekkel „kecsegtetnek” mert az Uránusz és Szaturnusz kvadrát hol feloldódik, hol visszaélesedik, miközben a Plútó-Szaturnusz együttállás mit sem változik -, ám őszre egy újbóli robbanásra, s igen nehéz jövő januárra számíthatunk... De mindent a maga idejében... Ezért minderről majd időben részletesen szólunk még!

 

Egyszóval, a világi kór különféle „arcai”, továbbra is itt lihegnek a nyakunkban, s azért hogy anyagi értékeinket, fizikai biztonságunkat, életünket stabilan tarthassuk - vagyis egyszerűen fogalmazva, ne dőljön össze a gazdaság - most nagyon megfontoltan alaposan, a tudatosság teljes birtokában, kimérten és meggondoltan kell „mozdulnunk”...

 

Ezért csak lassan és okosan!

 

 

 

https://csizio.blogstar.hu/./pages/csizio/contents/blog/94443/pics/lead_800x600.jpg
2020 asztrológiai előrejelzés,2020. Bika,Asztrológia,Korona vírus,Planétás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?