Karantén Q & A – Szellemi Karantén-Káté bezártság idején…


Karantén Q & A

Szellemi Karantén-Káté bezártság idején…

A pusztító járvány nem rajtunk kívül eső okok véletlenszerű istencsapása, hanem a hamis elvekre felépített virtuális világ-lufi kipukkadása, a karma ok-okozati törvénye. Ideje volna vállalni érte a felelősséget!

 

Gondolatébresztő kérdés-felelet sorozatunk - Karantén-Káténk - célja, hogy a fizikai bezártságot kihasználva, szellemi határainkat  tágítsuk a spirituális bölcselet és a hermetikus asztrológia ok-okozati rendszere által. Hogy megértsük a körülöttünk és bennünk élő világi zűrzavar kiváltó szellemi okait, és részletről-részletre, bolygóról-bolygóra, csillagjegyről-csillagjegyre haladva értelmezzük! Bízva abban, hogy az elgondolkodtató karantén-magányban, egyre több emberben érik meg, s értődik meg, hogy e pusztító világválság - amelynek csak a kezdetén járunk -, nem rajtunk kívül eső okok véletlenszerű istencsapása, hanem a hamis elvekre felépített, virtuális világ-lufi kipukkadása, az emberi létezés egyensúlyvesztettsége.

1. rész

Isten haragja, vagy a karma kozmikus ok-okozati törvénye?

 

Lehetséges-e, hogy a járványt kiváltó ok és annak okozata is bennünk rejlik? Ez lenne a karma törvénye?

Igen, ugyanis a világi zűrzavart - amely a Bakban álló Szaturnusz-Plútó-karmapont együttállással „kezdődött”, (Lásd. a Korszakkapu című írást) - mi, emberiség okoztuk, s most viselnünk kell korábbi, egyéni és közösségi hibáink következményeit.

A karma, azaz a múltat jelképező leszálló Holdcsomópont, a Szaturnusz, azaz a „karma bolygója”, valamint a végletes és végzetes, pusztító erejű, tömegekre ható Plútó a Bakban együtt állva, már 2019-es év végén, s különösen 2020 januárjában utalt az évszázados múltra visszatekintő, torz, téves hatalmi felfogásra, világnézeti válságra. Arra a határokon átívelő össztársadalmi struktúrára, globális méretű kiszolgáltatottságra, hamis életfelfogásra, és erkölcsi útvesztőre, amelynek pusztító következményeivel most szemben állunk.

 

Az elmúlt évszázadok hatalmi felfogása és erkölcsi megingása ugyanis téves hatalmi kiválasztottság- tudatot „adományozott” egyes társadalmaknak, s egyes globális hatalomra törő gazdasági és politikai ideológiáknak, melyek figyelemelterelésként „dobtak egy keveset a koncból” az éter virtuális közegében élő, embertömegnek, akik „kicsiben”, e nem valódi térben élték meg önámító határtalanság-élményüket…

„Panem et circenses”, azaz kenyeret és cirkuszt a népnek, éppen csak más jelmezben és más díszletek között…

Eközben az aktív-passzív elvekre épülő poláris, földi világunk - a kint és a bent, az összehúzódás és az elernyedés, a belégzés és a kilégzés - egymást működésben tartó erői - kiesve az egyensúlyból - elbillentek a folytonos tágulás, a folytonos gyarapodás, a folytonos haszonszerzés, a folytonos növekedés, a folytonos nagyzolás, a folytonos „belégzés” aktív minőség irányába.

S mi történik, ha csak belélegzünk?

Nincs meg az ellenpólus, a kilélegzés fázisa, a lecsendesítő, visszahúzódó, elernyedő, megpihenő energia. S így kipukkadunk, mint a globális, határokon átívelő gazdasági növekedés virtuális lufija…

 

Amint arról a Csízió első cikkei is szólnak, erre adott választ a határokat jelentő Szaturnusz és a végletes lezárást jelző Plútó együttállása. A határokon átívelő, pusztító betegség, a globális határzár, a társadalmi elhatárolódás, a szigorú tilalom, s az emberéleteket követelő végzetesség képében.

Mert az emberiség az önbecsapás korszakában azt hitte, hogy:

a mértéktelen tömegfogyasztás,

az erkölcstelen és üres virtuális-kitárulkozás,

a tartalmatlan önmegvalósítás,

a fékevesztett „szabadság”,

a kozmosz rendezett törvényeivel, azaz az isteni igazsággal szembemenő ideológiák,

a hamis elvekre épített szólásszabadság,

az egyetemes értékeket és erkölcsöt hírből sem ismerő "emberi jogvédők" kéretlen tevékenysége,

a mértéktelen fizikai-anyagi haszonszerzés,

azaz a fékevesztett bővülés nem jár majd következményekkel...

Az aktív pólusú kitárulkozásra azonban passzív pólusú bezártság lett a válasz…

Az egyik végletből a másikba zuhant az emberiség.

Miközben a pusztító kór emberi fájdalmai, súlyos fizikai-anyagi következményei - amelyekről következő, áprilisi Bika asztrológiai előrejelzésünkben írunk majd - még jócskán előttünk állnak…

S mikor lesz vége?

Ezek a ritka együttállású, lassú haladású bolygók bizony még jó ideig együtt állnak az égbolton, figyelmeztetve bennünket az újrastruktúrálásra. Éppen ezért nem az a kérdés, meddig tart még a járvány, hanem az, mikor ismeri fel az emberiség, hogy ki kell javítania a hibáit, s újra kell terveznie szellemi-erkölcsi, politikai-ideológiai, gazdasági-pénzügyi életét. S egyben rendeznie kell a Föld bolygó természeti erőforrásaival, a megtermelt anyagi javakkal való viszonyát!

Évszázadokon keresztül, inkarnációkon át mi magunk teremtettük azt a baj-halmazt, amit a koronavírus borzalma csak eltakar. Hiszen ugyanennek a mértéktelenségnek, ugyanennek az aktív pólus irányába elbillent, energetikai egyensúlyvesztésnek a következménye:

a jégsapkák olvadása,

a természeti katasztrófák sora,

a globális felmelegedés problémája,

a kevesek érdekét szolgáló, "igazság-osztó" háborús konfliktusok szítása,

sőt, még a be-fogadást követelő migránsáradat is, amely nem szűnt meg, csak hátrébb tolódott a problémamegoldás sorában.

Így mindaddig, amíg nem változtatunk, nem szabunk magunknak határokat, nem vesszük figyelembe a kozmikus törvényeket, nem strukturáljuk át életünket, nem „programozzuk” át egyéni és közösségi gondolkodásunkat életvitelünket,

s nem ésszerűsítjük a mértéktelen, globális elveket a mértékletes, lokális, regionális elvekre,

s amíg a „világ összes ismerőse” helyett, nem a családjainkra, párunkra, gyermekeinkre, s a szüleinkre figyelünk oda, addig túl sok jóra ne számítsunk!

 

Mert amíg az energetikai kiváltó okot nem szüntetjük meg, amíg nem állítjuk magunkat - Globális szinten - egy új kerékvágásba, addig

mindig lesz egy új „vírus”, egy új pusztító következmény, egy új "lélegzetelállító" probléma, amely egyre mélyebb gödörbe, egyre durvább megpróbáltatásokba sodorja az emberiséget.

Ez a karma igazsága. Az okozatot kiváltó ok törvénye.

https://csizio.blogstar.hu/./pages/csizio/contents/blog/92508/pics/lead_800x600.jpg
a korona vírus és a karma törvénye,aktív-passzív erők,Ars Regina,Spirituális elemzés 2020,Szaturnusz- Plútó együttállás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?