Angyali üdvözlet... március 24.-március 25.


Angyali Üdvözlet…

2020. március 24.- március 25.

Bár mindenki a koronavírus járvánnyal van elfoglalva – s helyén is van ez így -, ám nem tehetjük meg, hogy megfelejtkezzünk a lényegről…Mert épp ez okozta összes világi bajunkat! S aki ezt nem látja, az nem érti a kozmosz és a Földi világ működésének rendezett összefüggéseit, a lényeget sem… A fejünk felett elsötétülő égbolt- Újholdnak köszönhetően - pedig épp arra szólítja lelkiismeretünket, hogy felismerjük a sötétségben a megszülető Fényt! A bezártságunknak a szellemi értelmét!

 

Angyali látogatás - Gábriel napja, március 24.

Az egykori naptárkészítők végtelen bölcsességének és kozmikus tudásának köszönhetően minden év március 24-én ünnepeljük a Hírhozó ünnepét, Gabriel Arkangyal napját. A kereszténység égi hírhozója, nemcsak Máriának adta hírül Jézus megszületését, de Ő volt az örömhírhozó Keresztelő Szent János és Mária születésénél is. Ez a merkurikus tulajdonság, azaz a hírnök-szerep, az Ég és a Föld lakói közötti hírvivő feladat, az antik kozmikus-pantheon Hermész-Mercuriusával áll analógiában. Azonos szerepkör, azonos attribútumok.

Az utóbbiak caduceus-Hermész-pálcája ugyanazt a szimbólumot hordozza, mint Gábriel liliomos pálcája. A Nap-gyermek, a Fény-fiú, Jézus foganatát.

S hogy miért pont most? Az évkör tavaszi nap-éj egyenlőségét követő napokban?

Mert ekkor "veszi át a hatalmat" a fény a Földi világ északi féltekén. Azaz, az Életet adó áldott Nap, ekkor halad át az Égi Egyenlítőn, a sötét világból, a „sötétség Birodalmából”, a felső égbolt birodalmába, hogy itt, néhány pillanatnyi, egyensúlyi lét után, óráról-órára, napról napra nagyobb Fénybe, reményteli Világosságba borítsa az emberiség földi életét. Évről-évre biztosítva ezzel a körkörös mozgó, soha meg nem álló, folytonosan váltakozó állandóságával, „kiszámíthatóságával” az emberiség jövöjét az Anyaföldön!

 

Üdvözlégy Mária! – Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, március 25.

A keresztény kozmológia hagyománya szerint, Mária március 25.-én, áldott méhébe fogadja a Fény gyermekét, Isten Fiát, hogy kilenc hónapra rá, az évkör legsötétebb szakában, Istenszülő Anyaként, a Téli Napfordulat harmadnapján, Karácsonykor életet adjon a gyermek Jézusnak. A Fényhozónak… az Igazság Napjának…

A kozmológikus hagyományban – amint Mária „ünnepi” neve is elárulja -, Ő az Égbolt termékeny „Tejút-világfája”, akinek „gyümölcse Jézus”.

S ha Jézus az Igazság Napja, a Világ Világossága, akkor bizony Márián „keresztül” vezet el az út Jézus Igazságához.

Ahogyan azt a régiek tudták és kozmológikus tudásból, spirituális bölcseletből született népmeséink is elmondják a Tejút-Világfán felkapaszkodva jut el a lélek az Öröklét Birodalmába.

Vagyis itt, a földi világban Mária lelkületén, önzetlenségén, akaraterején, bátorságán, szent meggyőződésén, bölcsességén és spirituális tudásán keresztül vezet el az út a mindenkori sötétségből az Öröklét Fényéhez!

Erre a fennséges női minőségre, erre a csöndes, szelíd erőre van ma is oly nagy szüksége a polárisra teremtett, kétarcú világnak!

S erre a szent bölcsességre van oly nagy szüksége az amúgy is női minőségű nemzetének, a magyarságnak!

Pió Atya, a XX. század egyik legnagyobb szentje, néhány évtizeddel ezelőtt így fogalmazta meg: Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú Őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

 

 

https://csizio.blogstar.hu/./pages/csizio/contents/blog/92231/pics/lead_800x600.jpg
a nőiség küldetése,aktív-passzív erők,Angyali üdvözlet,Gyümölcsoltó Boldogasszony,Isteni Rend,napfivér
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?